Docentschap

Docentschap

Ik hou ervan, mijn werk in het atelier af te wisselen met het werk als docent, met mensen dus.

Ik geloof dat ik voor deze combinatie geboren ben. Ervaringen op beide werkterreinen hebben elkaar enorm bevrucht. Ik heb les gegeven (en doe dat deels nog) in boetseren, tekenen, schilderen, koorzang, goetheaanse fenomenologie en performancekunst.

In 1982 richtte ik in Driebergen de Werkgroep Kunsten op, een kunstcentrum voor volwassenen met een verscheidenheid aan cursussen in beeldende en muzische kunsten. Ik heb daar 21 jaar als docent samen gewerkt met een groeiende groep collega-kunstenaars, vanuit het ideaal van de samenhang der

kunsten. Daarna was ik enkele jaren als docent verbonden aan Kunst- en Cultuurcentrum De Zonneboom in Leiden. Veel cursussen ontstaan op een vraag, zoals de nascholingscursussen (boetseren) voor kunstzinnig therapeuten. Of een oefentraject in fenomenologie aan het docententeam van een school.